V sredo, 10.04.2019 ob 10h smo v Zavodu sv. Terezije pripravili otvoritev demenci prijazne točke pod okriljem društva Spominčica-Alzheimer Slovenija.

 

Pripravili smo priložnostni program v katerem je nastopil mešani pevski zbor Škrjančki, stanovalki zavoda sta prebrali pesmi, direktorica Sabina Hočevar Lenarčič pa je pozdravila vse goste in udeležence dogodka. Predstavnica Spominčice, Jelena Stepanovič je povzela čemu so namenjene demenci prijazne točke in povabila prisotne naj se pridružijo lepljenju nalepke, ki sta jo z direktorico doma namestili na vhodna vrata. S tem je Zavod sv. Terezije tudi uradno postal demenci prijazna točka.

Demenci prijazna točka je točka, ki je namenjena osebam z demenco, svojcem in vsem zaposlenim (trgovci, policisti, gasilci, farmacevti…) kot tudi ostalim v lokalni skupnosti, saj je izrednega pomena, da tudi sosedje prepoznajo osebe z demenco in jim pomagajo. Na demenci prijazno točko se lahko obrnejo po informacije, predvsem pa se seznanijo z načini in postopki usmerjanja oseb z demenco, ki se izgubijo in ne najdejo poti domov.

Nena Kovačič, Zavod Sv. Terezije

Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.