Družini prijazno podjetje

Ponosni smo, da je Zavod sv. Terezije vključen v projekt »Družini prijazno podjetje«

Zavod svete Terezije je bil ustanovljen leta 2006 in nudi celodnevno oskrbo 77 stanovalcem. S postopkom pridobivanja certifikata je naš zavod pričel decembra 2016 in 06.03.2017 pridobil osnovni certifikat » Družini prijazno podjetje«. Znotraj zavoda smo določili 9 ukrepov, katerih cilj je izboljšanje upravljanja delovnih procesov ter boljše usklajevanje poklicnega in družinskega življenja zaposlenih. Ukrepi zajemajo področje delovnega časa, organizacije dela, delovnega mesta, politike informiranje tako vodij, kot zaposlenih, komuniciranje z zaposlenimi in zunanjo javnostjo, veščin vodstva, storitev za družino, druženje.

S tem projektom želimo, da bi družini prijazna politika v naši organizaciji pripomogla k večji motivaciji in zadovoljstvu zaposlenih, večji pripadnosti in večji produktivnosti. To pomeni, da službene obveznosti in družina nista nezdružljivi in se ne izključujeta, temveč se lahko s pomočjo sprejetih ukrepov »Družini prijazno podjetje« dopolnjujeta. Zavod želi kot organizacija delovati odgovorno na vseh področjih in tako tudi do zaposlenih.

Izvajanje sprejetih ukrepov vseskozi spremlja projektna skupina. Zaposleni v veliki meri koristijo sprejete ukrepe in so z izvajanjem le-teh zelo zadovoljni. Letos je že četrto leto, od kar redno izvajamo vse sprejete ukrepe, tako da smo 09.06.2021 na podlagi sklepa revizorskega sveta pridobili polni certifikat » Družini prijazno podjetje«

Kaj certifikat družini prijazno...

Preberite več
Več obvestil

Praznovanje Prešernovega dne

V petek, 3.2.2023 so nas obiskali učenci OŠ Videm in pod mentorstvom gospe Eme nastopili z recitali in glasbenimi...

Preberite več

9. Državna razstava in ocenjevanje poprtnikov

V petek, 6.1.2023 smo se udeležili...

Preberite več

Družbeno odgovoren delodajalec

Certifikat Družbeno odgovoren delodajalec je certifikat, ki temelji na smernicah mednarodnega
standarda za...

Preberite več
Več obvestil

Naše storitve.

Institucionalno varstvo

Zavod sv.Terezije je socialno varstveni zavod s podeljeno koncesijo za opravljanje socialno varstvene dejavnosti. Stoji na prijetni, mirni lokaciji sredi Vidma in nudi veliko možnosti za sprehode.

Več informacij

Pomoč družini na domu

Namen socialne oskrbe na domu je, da starejši čim dlje, kolikor še dopušča zdravstveno stanje, ostanejo doma, v svojem domačem okolju, kjer se najbolje počutijo.

Več informacij
nagovor

Zavod svete Terezije

Za boljše in pestro bivanje pri nas poskrbijo razne tedenske aktivnosti ter obiski zunanjih skupin, kot so pevski zbori, otroci iz vrtcev in šol, člani raznih društev… Željo po doseganju in zapolnjevanju duhovnih potreb, miru, sprostitvi in trenutkih samote lahko stanovalci zadovoljijo v kapeli, ki je v sklopu doma. Vključujemo se tudi v okolico in nudimo pomoč tistim, ki še živijo v domačem okolju. Tako izvajamo tudi socialnovarstveno storitev pomoč družini na domu.

demenci-prijazna-tocka-800x445

Otvoritev demenci prijazne točke

V sredo, 10.04.2019 ob 10h smo v Zavodu sv. Terezije pripravili otvoritev demenci prijazne točke pod okriljem društva Spominčica-Alzheimer Slovenija.

Preberite celotni prispevek
ribnisko_loncarstvo

Ribniško lončarstvo

Preberite celotni prispevek
Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.