Naš dom sv. Terezije se nahaja na robu kraja Videm, pa vendar istočasno v neposredni bližini samega centra. Na drugo stran se širijo polja in travniki, dolina pa se zaključi z gozdom pokritimi hribi.

Navdaja nas predvsem čist in zdrav zrak v mirni okolici, kar nudi mir vsem, ki to iščejo. V poletnem času se je v domskem Cvetkinem parku prijateljstva moč oddahniti, zaužiti sončne žarke, v zimskem času pa se močno izraža prava zimska idila narave.

V domu se nahaja tudi kapela Sv. Terezije, ki je tudi zaščitnica doma. Po njenem vzoru še danes poskušamo slediti poti dobrote in skromnosti, ter našim stanovalcem nudimo spokojno, brezskrbno, a življenja polno bivanje.

Naredimo nekaj lepega za Boga in za ljudi! (M. Terezija)

Vabljeni na obisk!


 

Zavod sv. Terezije se nahaja v občini Dobrepolje, katera šteje približno 4000 prebivalcev.

Zavod je bil ustanovljen leta 2006 in  nudi celodnevno oskrbo 77 stanovalcem.

V prostorih doma se izvaja vsakodnevno institucionalno varstvo starejših, zdravljenje in zdravstvena rehabilitacija, zdravstvena nega ter specialistična zdravstvena dejavnost.

V posameznih nadstropjih so oddelčne jedilnice in čajne kuhinje. Velika jedilnica v pritličju nudi  možnost organizacije različnih dogodkov.

V kleti se nahaja ambulanta, kuhinja, pralnica, delovna terapija in fizioterapija ter knjižnica. Imamo pa tudi frizerski salon, ki je  namenjen tako stanovalcem kot zunanjim obiskovalcem.

Za boljše in pestro bivanje pri nas poskrbijo razne tedenske aktivnosti ter obiski zunanjih skupin, kot so pevski zbori, otroci iz vrtcev in šol, člani raznih društev…

Željo po doseganju in zapolnjevanju duhovnih potreb, miru, sprostitvi in trenutkih samote lahko stanovalci zadovoljijo v kapeli, ki je v sklopu doma.

Vključujemo se tudi v okolico in nudimo pomoč tistim, ki še živijo v domačem okolju. Tako izvajamo tudi socialnovarstveno storitev pomoč družini na domu.

Omogočena  je tudi priprava hrane zunanjim odjemalcem.

Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.