SLUŽBA UPRAVE

RAČUNOVODSTVO, TAJNIŠTVO

Služba uprave skrbi za čim bolj nemoteno delovanje na naslednjih področjih:

  • Priprava planov
  • Spremljanje realizacije plana – poročila
  • Analize
  • Računovodstvo: Oskrbnine
  • Obveznosti
  • Računi
  • Blagajna
  • Glavna knjiga
  • Kadrovska evidenca

SOCIALNA SLUŽBA

Socialna služba izvaja pomoč pri reševnju socialnih stisk in težav stanovalcem zavoda, pomaga pri vzpostavljanju stikov tako z organizacijami in posamezniki, pomembnimi za stanovalce. Ravno tako nudi informacije in pomoč vsem zainteresiranim za domsko oskrbo.

V okviru socialne službe je poskrbljeno tudi za Pomoč družini na domu, ki se izvaja v Dobrepoljski občini, skupino za samopomoč in sodelovanje s svojci stanovalcev.

SLUŽBA ZDRAVSTVENE NEGE IN OSKRBE

Služba zdravstvene nege in oskrbe skrbi za kvalitetno izvajanje storitev oskrbe ter zdravstvenih storitev.

Domska zdravnica je Barbara Morovič, dr. med. spec. . Zdravnica obiskuje Zavod dvakrat tedensko oziroma v primeru potrebe.
 

DELOVNA TERAPIJA IN FIZIOTERAPIJA

Služba delovne terapije in fizioterapije skrbita za čim bolj kvalitetno rehabilitacijo stanovalcev po boleznih in poškodbah, za vzdrževanje čim boljše funkcionalne gibljivosti in aktivnosti, ohranjanje samostojnosti v dnevnih aktivnosti, oskrba in prilagajanje na pripomočke za kvalitetnejše življenje, kakovostno zapolnitev prostega časa ter vzdrževanje in ohranjanje stika s širšo družbeno okolico.

SLUŽBA PREHRANE

V našem domu zavoda Sv. Terezije nudimo varovalno, biološko in hranilno polnovredno prehrano prilagojeno starostnikom. Jedilnike sestavljamo mesečno, skupaj z željami naših stanovalcem s katerimi se mesečno dobivamo. Jedilniki so prilagojeni sezonskemu času, trgu.

Najboljša hrana je preprosta hrana, zato v jedilnike vključujemo jedi naših babic.

Zajtrk poteka      08.00 - 8.30
Kosilo   12.00 - 13.00
Večerja   17.30 - 18.30

 

V kuhinji se pripravlja ( sladkorna - hrana za diabetike, želodčna, žolčna, sondna, sekljani in pasirani obroki )
Med tednom nudimo dostavo na domu ter obroke za zaposlene.

Nudimo možnost kosil in malic za zunanje obiskovalce.

SLUŽBA PRALNICE

Pralnica že ob sprejemu poskrbi za označevanje perila stanovalca. Kasneje izvaja redno pranje osebnega perila ter skupnega perila. V pralnici so možna tudi manjša popravila osebnih oblačil.

SLUŽBA VZDRŽEVANJA

Vzdrževanje vključuje redno vzdrževanje ustanove ter redna manjša popravila, ter prevoze po predhodnem dogovoru s socialno službo.

Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.