Maja

17.05.2021

Obveščamo vas, da predhodna najava na obiske ni več potrebna. Še vedno bomo spremljali zdravstveno stanje obiskovalcev, ob vstopu na recepciji izpolnite posebno izjavo.

Prosimo, da dosledno izvajate preventivne ukrepe, se držite navodil in priporočil za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni (uporaba obrazne zaščitne kirurške maske, umivanje in razkuževanje rok).

Priporočamo, da na obisk prihajata le dve odrasli popolnoma zdravi osebi.

Preko vikendov in praznikov so obiski zaželeni v popoldanskem času.

Ob lepem vremenu pa priporočamo, da je obisk zunaj.

spela

V sredo 10. aprila 2019 bo ob 10. uri v Zavodu svete Terezije, dom starejših Videm-Dobrepolje potekala otvoritev Demenci prijazne točke. Ker je oseb z demenco v naši družbi vse več je pomembno, da smo o sami bolezni ozaveščeni in da prepoznamo prve znake demence prav vsi člani družbe in lahko s skupno podporo pomagamo tistim osebam z demenco, ki potrebujejo našo pomoč.

Še posebno pomembno je, da znamo  osebam z demenco pomagati in jim biti v oporo v našem ožjem okolju, kjer vsi skupaj bivamo in preživimo največ časa.

Le tako lahko najbolje pomagamo svoji mami, očetu, ženi, možu, bratu, sestri, prijatelju, sosedu, ki kaže prve znake demence, da bi kljub svoji bolezni živel čim bolj polno, samostojno in kvalitetno življenje ter da bi bilo ohranjeno njegovo dostojanstvo.

spela

V sredo, 10.04.2019 ob 10h smo v Zavodu sv. Terezije pripravili otvoritev demenci prijazne točke pod okriljem društva Spominčica-Alzheimer Slovenija.

Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.