Super User

V občini Dobrepolje in tudi v državi še vedno beležimo velik porast okužb s koronavirusom. V našem domu smo trenutno brez potrjene okužbe, tako med stanovalci, kot tudi med zaposlenimi.

V skladu s Sklepom o omejitvi obiskov Zavod sv. Terezije ostaja zaprt za obiske, upravičenost sklepa presojamo tedensko. Izjemoma so dovoljeni obiski umirajočih stanovalcev, kjer je dovoljen obisk eni zdravi osebi do 15 minut.

Ker so obiski stanovalcev in njihovi izhodi omejeni vas prosimo za strpnost in razumevanje. Ko se bodo razmere umirile, bomo ponovno omogočili obiske na najbolj varen način.

Če stanovalci potrebujejo kakšne priboljške, jim to zagotavljamo v največji možni meri. V tem času imamo več individualnih dejavnosti s stanovalci in se trudimo, da bi jim čim bolj olajšali ta nenavadni čas.

Vabimo vas, da se poslužujete ostalih načinov za ohranjevanje stikov, morda s pisanjem pisem, telefonskimi klici ali internetno pošto. V ta namen smo odprli nov e-poštni predal Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. Vso poslano pošto bomo stanovalcem posredovali v najkrajšem možnem času, tudi morebitno slikico, ki jim jo boste poslali preko tega naslova.

Z vašimi svojci je možno opraviti telefonski ali video klic (viber) med delavniki in sicer:

 • stanovalci nastanjeni v pritličju telefon 051 218 712
  dopoldne med 11. in 11.30 uro, popoldne med 15.00 in 16.00 uro,
 • stanovalci nastanjeni v 1. nadstropju telefon 051 218 712
  dopoldne med 10.00 in 11.00 uro, popoldne med 14.00 in 15.00 uro,
 • stanovalci nastanjeni v 2. nadstropju telefon 051 219 459
  dopoldne med 10.00 in 11.30 uro, popoldne med 14.00 in 16.00 uro.

Hvala za vaše razumevanje. Hvala tudi vsem zaposlenim, ki s svojim odgovornim ravnanjem doma in v službi omogočajo, da smo še vedno brez okužbe. In velika hvala vsem stanovalcem za njihovo potrpežljivost in tudi njihovo odgovorno ravnanje.

Videm, 4.11.2020

spela

Sporočamo vam, da so stanovalke in stanovalci zdravi. Zaposleni skrbimo, da jim v teh kriznih časih zagotovimo največ kar lahko. Hvala vam, da z razumevanjem upoštevate preventivne varnostne ukrepe, saj lahko na ta način ohranjamo zdravje vseh nas. Verjemite, da zaposleni in vaši najbližji pogrešamo tudi vas, svojce. Pokličite svoje najdražje, napišite jim pismo, tako jim bo lažje.

Kdor od naših stanovalcev nima telefona, jim bomo dali možnost, da vas pokličejo iz našega telefona. V zvezi s to možnostjo vzpostavitve kontakta, pokličite Mirjam Zobec, socialno delavko – 01 781 23 02.

Hvala vam za razumevanje in podporo, želimo, da ostanete zdravi.

spela

Obveščamo vas, da v Zavodu sv. Terezije zaradi slabe epidemiološke slike v občinah, iz katerih prihajajo naši stanovalci in v dogovoru z domskim zdravnikom, sprejmemo odločitev posebnega režima obiskov za vse svojce in  obiskovalce.

Obiski so omogočeni po predhodni najavi, izven prostorov doma, v kolikor stanje stanovalcev to dopušča. Obiski je omejeni na 30 minut, na eno odraslo, zdravo osebo, med delavniki dopoldne med 10. in 11.30 uro in popoldne med 15. in 16.30 uro.

Prosimo, da se za obisk dogovorite s socialno delavko preko e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po telefonu 01 7812 302, med 8. in 10. uro med delavniki.

Prosimo, da obisk preložite, v kolikor ste bili v zadnjih 14 dneh v tujini ali pa ste bili v stiku z več kot 10 ljudmi hkrati (praznovanja, druženja, ...).

 

Za vaše razumevanje in podporo se vam v skrbi za zdravje vaših najdražjih zahvaljujemo.

Zavod sv. Terezije

spela

Iz previdnostnih razlogov ob pojavu koronavirusa v Sloveniji do nadaljnjega prepovedujemo dostavo priboljškov stanovalcem.

Nujne osebne predmete, ki jih prinesete na recepcijo doma po predhodnem posvetu z ambulantnim osebjem, prinesite v papirnati vrečki, kjer je virus najmanj obstojen.

V Zavodu sv. Terezije trenutno ni suma za pojav okužbe s COVID-19, vendar nadaljujemo s skrbnimi ukrepi za preprečevanje pojava bolezni.

Stanovalci se v Domu dobro počutijo in vse ukrepe sprejemajo z razumevanjem.

Za informacije v  zvezi s počutjem naših stanovalcev lahko svojci pokličete Mirjam Zobec, socialno delavko – 01 781 23 02.

Sabina Lenarčič
direktorica

spela

Obveščamo vas, da so od 11.5.2020 dalje ponovno mogoči obiski svojcev.

Obiski so mogoči na podlagi predhodne najave po e-pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali preko telefonske številke 01 781 23 02 od ponedeljka do petka od 8. do 9. ure ali od 13. do 14. ure.

OBISKI BODO POTEKALI OB DELAVNIKIH V DOPOLDANSKEM ČASU MED 10. IN 11. URO IN V POPOLDANSKEM ČASU MED 15. IN 16. URO.

Prosimo, da se dosledno držite dogovorjenega termina in na obisk ne prihajate prezgodaj ali prepozno.

Pred obiskom boste morali podpisati izjavo, da ste bili zadnjih 14 dni zdravi, da v tem obdobju niste bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena.

Ob obisku je potrebno UPOŠTEVATI VARNOSTNA NAVODILA:

 • obisk je omejen na eno zdravo osebo, ki je opremljena z zaščitno masko,
 • pred obiskom je obvezno razkuževanje rok,
 • med obiskom je potrebno vzdrževati ustrezno razdaljo,
 • na obisku ni dovoljeno izročati stanovalcem nobenih predmetov,
 • rokovanje, objemanje, dotikanje obraza ni dovoljeno,
 • čas obiska je omejen na 15 minut,
 • obiski bodo potekali ob stalni prisotnosti zaposlenih.

Način obiskov res ni takšen, kot ste ga bili vajeni in bi si ga želeli, a žal se moramo prilagoditi trenutnim razmeram, kot jih zahteva razglašena epidemija Covid – 19. Kljub temu vam želimo veliko prijetnih trenutkov s svojimi domačimi.

spela

V našem zavodu upoštevamo vsa priporočila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), da bi naše stanovalce ustrezno zaščitili. Z vsemi priporočili in ustreznimi varovalnimi ukrepi so povsem seznanjeni tudi stanovalci zavoda. Stanovalci ne izražajo posebnega strahu pred okužbo, saj se zaradi poostrenih ukrepov za preprečevanje tovrstne okužbe počutijo varne. V tem času se bomo še posebno potrudili, da bomo stanovalcem zagotovili vse potrebno, da jim olajšamo čas karantene. Vzdržujte stike preko telefona. O stanju vas bomo sprotno obveščali na spletni strani.

Posebna zahvala zaposlenim.

Sabina Hočevar Lenarčič
direktorica

spela

danes, 30. 4. 2020 smo bili domovi iz medijev obveščeni, da bomo lahko najkasneje do 11. 5. 2020 omogočili obiske našim stanovalcem ob zagotavljanju vseh varnostih pogojev in upoštevanju navodil. Pri izvajanju obiskov bomo morali upoštevati vsa strokovna priporočila strokovne skupine Vlade RS in navodila doma, na obiske se boste morali svojci predhodno najaviti. O vseh podrobnostih boste svojci seznanjeni v naslednjem tednu preko naše spletne in FB strani.

V domu omogočanje obiskov pozdravljamo, saj se zavedamo, da je neposreden stik s stanovalci zelo pomemben pri ohranjanju njihovega dobrega počutja. Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi in visoko stopnjo samoodgovornosti nas vseh zopet omogočili našim stanovalcem čim bolj običajno bivanje in življenje. Istočasno se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje, da ste nam stali ob strani in nas bodrili v teh težkih dneh, ko smo resnično vse napore vlagali v to, da smo še vedno dostojno in skrbno poskrbeli za naše stanovalce.

spela

ZST | Demenci prijazna točka

V sredo, 10.04.2019 ob 10h smo v Zavodu sv. Terezije pripravili otvoritev demenci prijazne točke pod okriljem društva Spominčica-Alzheimer Slovenija.

Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.