Super User

Zaradi slabše epidemiološke slike na ravni celotne države ter preventivnih razlogov za preprečevanje prenosa virusa SARS-Cov-2, vas obveščamo, da so obiski dovoljeni po predhodni najavi.
Za termin se dogovorite s socialno delavko preko e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po telefonu 01 7812 302, med 8. in 10. uro med delavniki.
Skladno z Odlokom o načinu izpolnjevanja pogojev prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Ur. list RS, št. 142/2021) vas obveščamo, da od 06.09.2021 za vstop v Zavod sv. Terezije MORA BITI IZPOLNJEN PCT POGOJ in sicer se je potrebno izkazati z:

 • dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR (ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa) ali testa HAGT (ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa)
 • kartico cepljenja sli digitalnim COVID potrdilom EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeni s kodo QR– EU DCP
 • digitalnim potrdilom tretje države v digitalni ali papirnati obliki, opremljeni s QR kodo, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in je izdan v angleškem jeziku
 • dokazilom o cepljenju zoper COVID-19, s katerim se izkazuje, da je cepljeni prejel:
  - drugi odmerek cepiva Comirnatx proizvajalca Biontech/Pfizer, cepiva Spikevax proizvajalca Moderna, cepiva Sputnik V proizvajalca Russu s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology,
  - cepiva VoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech, cepiva Covid-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm , cepiva Vaxzevria proizvajalca AstraZeneca in cepiva Covisheld proizvajalca Serum Institute of India /AstraZeneca ali kombinacijo dveh predhodno naštetih cepiv,
  - prvi odmerek cepiva Covid-19 Vaccine Jansenn proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen - Cilagali Covisheld proizvajalca AstraZeneca, če se izkaže, da je od prejema odmerka minilo najmanj 21 dni
  - prvi odmerek cepiva Vaxzevria ali cepiva Covishield proizvajalca AstraZeneca, če je od prvega odmerka minilo najmanj 21 dni – velja do 12.09.2021.
 • dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejše od 10 dni, vendar ne več kot 240 dni (8 mesecev)
 • dokazilom o prebolelosti in dokazilom o celjenju, s katerim se dokazuje, da je bila oseba v obdobju, ki ni daljše od 240 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oz. začetka simptomov, cepljena z enim odmerkom cepiva, za katerega sta predvidena dva odmerka.

Zaradi preprečevanja širjenja okužb s Covid-19 vas prosimo, da še vedno DOSLEDNO upoštevate naslednje:
- pred vstopom v dom si RAZKUŽITE OBUTEV in ROKE ter NADENETE KIRURŠKO MASKO
- zadržujte se samo pri stanovalcu, h kateremu ste prišli na obisk.


POMEMBNO;
Če PCT pogoja ne boste izpolnjevali, VAM ŽAL NE BOMO MOGLI OMOGOČITI OBISKA.

 

Sabina Hočevar Lenarčič, direktorica

Super User

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI!
Obveščamo vas, da so v zavodu ponovno dovoljeni obiski.
Na podlagi določil Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-Cov-2 (Uradni list RS, št. 142/2021 z dne 4.9.2021) morajo vse osebe, ki prihajajo v prostore zavoda, ki izvaja socialno varstveno dejavnost izpolnjevati pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (PCT), kar ob vstopu v zavod dokazujejo z dokazili, določenimi v Odloku. Izjema so osebe mlajše od 12 let.

Zaradi preprečevanja širjenja okužb s Covid-19 vas prosimo, da še vedno DOSLEDNO upoštevate naslednje:

 • pred vstopom v dom si RAZKUŽITE OBUTEV in ROKE ter NADENETE KIRURŠKO MASKO
 • zadržujte se samo pri stanovalcu, h kateremu ste prišli na obisk.

POMEMBNO: Če PCT pogoja ne boste izpolnjevali, VAM ŽAL NE BOMO MOGLI OMOGOČITI OBISKA.

Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.